PLAN DNIA ZDROWIA - 21.III.2007 r.
„ Zdrowo jedz i
ćwicz człowieku, a będziesz sprawny w każdym wieku ”
8,00 – 11,00 – Turniej pi
łki nożnej w ramach programu „ Rusz się człowieku ”10,00 – 11,30 – wypracowanie materia
łów w klasach I – III9,30 – 11,30 – wypracowanie materia
łów w klasach IV – VI11,00 – 11,30 – przygotowanie sali gimnastycznej do imprezy podsumowuj
ącejSala gimnastyczna 11,30 – 13,00
Podsumowanie turnieju pi
Prezentacja plakatów „ Wiem co jem ” – kl. Ia i Ib.
Zaprezentowanie piosenki przez kl. Ia i Ib.
Prezentacja piosenek i wierszy o zdrowym jedzeniu i piciu przez kl. IIa.
Inscenizacja przygotowana przez kl. IIb.
Przedstawienie „ Poradnika ma
łego konsumenta ” przez kl. IIIa i IIIb.Inscenizacja teatralna „ O niegrzecznym … ” przygotowana przez zespó
ł „ Jargielniki ”.Inscenizacja przygotowana przez kl. VIb.
Wspólna piosenka „ Gimnastyka ”.
Zadania dla klas – opiekunowie :
kl. Ia – wypracowanie plakatu „ Wiem co jem ”, przygotowanie piosenki
op. p. A. Kochanowska
kl. Ib – wypracowanie plakatu „ Wiem co jem ”, przygotowanie piosenki
op. p. J. Wo
łk
kl. IIa – przygotowanie piosenki i wierszy o zdrowym jedzeniu i piciu
op. p. A. Oleszczuk – Biernacka
kl. IIb – przygotowanie inscenizacji
op. p. K. Kaszubska
kl. IIIa – przygotowanie, opracowanie „ Ma
łego poradnika konsumenta ”op. p. J. Ho
łdakl. IIIb - przygotowanie, opracowanie „ Ma
łego poradnika konsumenta ”op. p. J. Ko
ścianowskakl. IVa – przygotowanie koreczków z owoców i zdrowej
żywnościop. p. K.
Żwakkl. IVb - przygotowanie koreczków z owoców i zdrowej
żywnościop. p. J. Lubera
kl. IVc – przygotowanie koreczków z owoców i zdrowej
żywnościop. p. A. Teper –
Ćwirko + p. A. Krawczukkl. Va – przygotowanie plakatów ( minimum 3 szt. ) promuj
ących zdrowążywność ( pod k
ątem składu : witaminy, minerały )op. p. J. Chrzanowska
kl. Vb – przygotowanie plakatów ( minimum 3 szt. ) promuj
ących zdrową żywność wykorzystując technologię komputerową , internetop. p. Z. Kurek
kl. Vc – przygotowanie plakatów zach
ęcających do kupowania zdrowejżywności ( minimum 3 szt. )
op. p. E. Paradowska, p. M. Nokiel
kl. VIa – przygotowanie koreczków zdrowej
żywnościop. p. A. Grobel - Cieci
ńska, p. D. Musiałkl. VIb – przygotowanie inscenizacji
op. p. B. Szwach
kl. VIc – przygotowanie koreczków zdrowej
żywnościop. p. M. Broniszewska
świetlica – przygotowanie plakatów z przysłowiami o zdrowej żywności
op. p. S. Szul
zespó
ł „ Jargielniki ” – przygotowanie scenki „ O niegrzecznym … ”op. p. E. Ulbrich
zespó
ł dziennikarski – przygotowanie sprawozdania z turniejuop. p. M. Zara
śNadzór nad atrium i porz
ądkiem w sali gimnastycznej – E. Drajewicz,I. Brze
żańskaSzatnie :
kl. IV – VI – szatnie w piwnicach
kl. I – sala 4 – obiekt sportowy
kl. II - szatnia do gimnastyki korekcyjnej dla dziewcz
ątkl. III – szatnia do gimnastyki korekcyjnej dla ch
łopcówDegustacja Zdrowej
Żywnościkl. I-III - po wyst
ępach ok. 13,00 obok sali do gier i zabawkl. IV – VI – atrium
degustacj
ę organizują kl. VI a i VI b - op. M. Choma